Psichologų pavasaris 2014

Šiemet Psichologų pavasaris Filosofijos fakultetą aplanko kovo 20d. Ir vėl vyks profesionalių psichologų vedamos paskaitos, kuo daugiau psichologų bandys sutilpti į vieną kvadratinį metrą ir bus geriamas tradicinis kisielius!

9.00 – 10.30 Joana Butėnaitė „6 pagrindiniai žmogiškosios būties klausimai“ (313 aud.).
Paskaitoje bandysime surasti atsakymus į 6 pagrindinius žmogiškosios būties klausimus:
1. Kas aš esu?
2. Kaip ir kur randu laimę?
3. Ką turėčiau daryti su savo gyvenimu?
4. Kam aš priklausau?
5. Kaip man teisingai pasirinkti savo gyvenime?
6. Ko aš siekiu? 
Tai padės atrasti pagrindinius mūsų gyvenime slypinčius šaltinius, kurie suteiks naujos jėgos savo pažinimo kelyje, dabartinėje veikloje bei tarpusavio santykiuose.
9.00 – 10.30 Aistė Diržytė „Proto ramybė - kas tai?“ (306 aud.).
11.00 – 12.30 Agnė Matulaitė „Ko vis dar trūksta psichologijai?“ (313 aud.).Psichoterapinės praktikos ir mokslinio darbo įkvėpti pamąstymai apie tai, kaip psichologija galėtų priartėti prie žmogaus ir atspindėti jo lūkesčius.
11.00 – 12.30 Jolanta Sondaitė „Tarpkultūrinio bendravimo psichologiniai aspektai“ (306 aud.). Su skirtingų kultūrų žmonėmis susiduriame vis dažniau ir dažniau ne tik išvykę į kitas šalis, bet ir Lietuvoje. Įvairūs nesusipratimai bendravime gali kilti ir dėl kultūrinių skirtumų. Ką svarbu žinoti, kad bendravimas su skirtingų kultūrų žmonėmis būtų efektyvus ir sėkmingas?
12.30 – 13.00 Psichologų kvadratinis metras ir tradicinis kisielius (3 aukšto fojė).
Ar pavyks šiemet sutalpinti 27 psichologus į vieną kvadratinį metrą? O gal daugiau? Visus atėjusius vaišinsime tradiciniu kisieliumi ir šypsenomis.
13.00 – 14.30 Justina Gaubė „Pažink save: Individualioji psichologija ir Gyvenimo stilius pagal A. Adlerį“ (106 aud.).Justina Gaubė –  Vytauto Didžiojo universiteto organizacinės psichologijos magistrantė, šiuo metu studijuojanti doktorantūroje. Moksliniai interesai: darbuotojų motyvacija ir pasitenkinimas darbu; darbuotojų asmenybės savybių svarba; individualioji psichologija: gyvenimo stilius pagal Adlerį, BASIS-A asmenybės klausimyno taikymas organizacijose. Dirba psichologe konsultante, veda savęs pažinimo seminarus.
Seminaro metu  susipažinsime su Individualiąja psichologija, jos ištakomis bei vieta šiandieniniame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Aptarsime populiariausius Individualiosios psichologijos kontruktus, tokius kaip Gimimo Eiliškumas bei Gyvenimo stilius. Susipažinsite su BASIS-A (Basic Adlerian Scales for Interpersonal Sucess – adults’ version) - šiuo metu populiariausiu instrumentu, skirtu asmenybės ypatumams (Gyvenimo stiliui pagal A. Adlerį) nustatyti.  Galiausiai, turėsite galimybę geriau pažinti save Individualiosios psichologijos kontekste - nusistatyti savo asmeninį Gyvenimo stilių pagal A. Adlerį. ir, galbūt, sužinoti apie save kažką naujo.
13.00 – 14.30 Julius Tilvikas „Priklausomybės anatomija“ (207 aud.).
Julius Tilvikas - psichologas-psichoterapeutas, savo klientams siūlantis konsultacijas, primenančias ekspedicijas į neatrastas ar užmirštas savo asmenybės vietas. Jo taikomas metodas - tai psichoterapijos ir konsultavimo derinys, pritaikytas individualiam asmeniui ir dinamiškai kintantis pagal žmogaus poreikius. Pagrindinės dominančios sritys: priklausomybės, vaikystės traumos, potrauminio streso sutrikimai, vidinės asmenybės dalys, žmonių elgesio modeliai bei jų tarpusavio santykiai.

Šįkart mums bus pristatyta itin aktuali šių laikų tema - priklausomybės. Paskaitos metu pamėginsime atsakyti į šiuos klausimus: Kas yra priklausomybė?

Koks yra priklausomybių veikimo mechanizmas?

Kodėl priklausomybės atsiranda?

Priklausomybės prigimtis – globa ar gamta?
Kokia pagalba yra įmanoma priklausomam žmogui?


Daugiau apie renginį čia