Apdovanojimų vakaras

Šių metų Fiesta Personæ išsiskyrė naujovių gausa. Viena iš jų – pirmą kartą vykęs „Apdovanojimų vakaras“. Renginys „gimė“ sujungus tradiciškai vykstančius Dėstytojų apdovanojimus bei Filosofijos fakulteto bendruomenės kūrybos knygos „Sin Cera“ pristatymą. VU FsF administracijos iniciatyva į renginį buvo įtraukti ir studentų apdovanojimai.

Paskutinę Fiesta Personæ'14 dieną, penktadienį, VU Teatro salėje vykęs Apdovanojimų vakaras prasidėjo nuo dėstytojų apdovanojimų. Rinkome geriausius dėstytojus 8 skirtingose nominacijose. Nemirtinga fraze studentai išrinko doc. Remigijaus Bliumo posakį „Žiūrėti teatrą per televizorių – tas pats, kas seksas telefonu“. Metų persona šįkart buvo išrinktas charizmatiškasis dr. Eugenijus Dunajevas. Už geriausią vertinimo sistemą studentai įvertino statistiką ir aukštąją matematiką Filosofijos fakultete dėstantį prof. Vydą Čekanavičių, o  Geriausiu iš geriausių studentų nuomone yra doc. dr. Arūnas Barkus. Su juo parungtyniauti dėl geriausio, ar bent studentų mėgstamiausio dėstytojo vardo akivaizdžiai gali ir dėstytoja dokt. Simona Kontrimienė, laimėjusi net 3 nominacijose: Darbščiosios bitutės, Dizainerio mūzos bei Motyvacijos šaltinio. Magistrantų pasirinkimu beveik be konkurencijos buvo išrinktas prof. Zenonas Norkus. Nepamiršome ir sveikinome studentus visad gelbstinčias Filosofijos skaityklos bibliotekininkes, jos sulaukė ne tik padėkų, bet ir daugybę ovacijų.

Apdovanojimų vakaro metu susirinkusius sveikino ir VU FsF dekanas prof. Arūnas Poviliūnas bei prof. Zenonas Norkus. Kartu jie apdovanojo fakultetui nusipelniusius studentus 5 skirtingose nominacijose: Metų mokslinis pasiekimas, Metų fakulteto viešintojas, Metų studentų atstovas fakultete, Metų studentų atstovas studijų programų komitete bei Metų studentiška iniciatyva. Apdovanojimus atsiimti ant scenos lipo atitinkamai Ieva Vasionytė, Justas Žalys, Emilija Jokubauskaitė, Roma Fedosejevaitė, Paulius Simanavičius ir Agnė Kurpytė.
Iškilmingai ir šventiškai buvo pristatyta ir šių metų Filosofijos fakulteto bendruomenės knyga „Sin Cera“. Kūrinius skirtingose srityse vertino profesionalai – Vilniaus Dailės Akademijos dėstytojai - Agnė Kulbytė, Ernesta Juknytė, Audinga Tikuišienė, Andrius Surgailis ir Aušra Kaziliūnaitė. Poezijos kategorijoje geriausia buvo pripažinta Vaida Gudinytė, tad publika Apdovanojimų vakaro metu turėjo galimybę išgirsti jos originalias eiles. Savo novatorišką kūrybą skaitė ir prozos kategorijos laimėtojas Augustas Sireikis. Už geriausias nuotraukas buvo įvertinta Milda Kuraitė, aplenkusi gausų būrį konkurentų Fotografijos srityje. Tapybos srityje už savo nuostabius darbus apdovanota Kotryna Dzikaraitė, o Aurelijos Laurutytės kruopštūs ir meniški darbai lėmė jai pergalę rankdarbių kategorijoje.
Gerų emocijų netrūko ne tik laimėtojams, bet ir žiūrovams. Tarp apdovanojimų susirinkusius džiugino Emilio Prelgausko ir Agnės Valčiukaitės muzikinis duetas bei Gintaro Kovaičio dainos. Taip pat smagiai nuteikė ir improvizacijos teatro „Pijaus palėpė“ aktoriai, parodijavę psichologus ir ne tik.
Renginio pabaigą vainikavo filmukas „Happy Fiesta Personæ‘14“, kuriame įamžinome, kaip studentai, administracijos atstovai, dėstytojai ir visa VU bendruomenė džiaugėsi Filosofijos fakulteto dienomis. Dar savaitės pradžioje iškilmingai pradėję renginių ciklą Teatro salėje, čia pat, Apdovanojimų vakaro metu, ją ir užbaigėme. Dėkojome Fiesta Personæ’14 koordinatorei Jolitai Ščerbinskaitei ir visiems organizatoriams bei pažadėjome vėl susitikti kitą pavasarį.